Waar kun je allemaal op letten als je een snelle lening wil afsluiten voor je bedrijf? Een aantal voorwaarden op rij

Waar kun je allemaal op letten als je een snelle lening wil afsluiten voor je bedrijf? Een aantal voorwaarden op rij

Vaak wordt ons gevraagd wanneer het optimale moment is om een commerciële vastgoedlening te herfinancieren. Veel factoren zoals marktrente, boetes voor vooruitbetaling, bestaande leningsvoorwaarden en de algemene doelstellingen van de kredietnemer spelen hierbij een rol.

  • Er zijn echter geen vaste antwoorden, maar hieronder zijn een aantal echte wereld gedachten over hoe je zou kunnen analyseren uw eigen commerciële herfinanciering.

Een lening wordt doorgaans berekend met de Discounted Cash flow methode

  • Traditioneel kan de analyse om een bestaande lening in stand te houden of te herfinancieren in een nieuwe commerciële lening zeer complex worden. Financiële adviseurs maken graag gebruik van de Discounted Cash Flow-methode, die in wezen de twee leningen vergelijkt op basis van de Netto Contante Waarde.

We hebben echter vastgesteld dat de meeste commerciële bouwheren vooral geïnteresseerd zijn in de manier waarop de voorgestelde lening zal worden verstrekt:

1.  Invloed hebben op hun maandelijkse cashflow.

2.  Wat de sluitingskosten zullen zijn en hoe deze kosten hun eigen vermogen zullen beïnvloeden.

3.  Wat de out of pockets kosten zullen zijn.

4. Hoe lang duurt het voor de toename van de cashflow om de eigenaar “terug te betalen”.

Principal pay down is uiteraard een ander belangrijk onderdeel van elke commerciële lening. Echter, voor de meeste eigenaren, met name die met een hoog hefboomeffect, is de cashflow dringender dan hierboven. Dit is te wijten aan de relatief hoge schuldaflossing ten opzichte van de nettocash na betaling van alle kosten.

Hoe kun je een goede lening afsluiten voor een lange termijn

Lener is 3 jaar in een 5 jaar vaste, 20 jaar geamortiseerde lening en overweegt herfinanciering in een 30 jaar vaste, 30 jaar geamortiseerde commerciële lening. De kredietnemers zijn in de eerste plaats gemotiveerd door de wens om de cashflow te verhogen en zo de algemene rentabiliteit van de bedrijven te bevorderen. Bovendien heeft de leningnemer zorgen over toekomstige tariefverhogingen wanneer de bestaande leningsballonnen knappen, het is daarom altijd verstandig om op te letten als je gaat beginnen met snel geld lenen zonder gedoe.