7 tips voor veilig en gezond online daten

7 tips voor veilig en gezond online daten

Daten is veranderd in het digitale tijdperk omdat veel relaties nu beginnen op apps, websites en sociale media. Hoewel het een intimiderende manier kan lijken om mensen te ontmoeten, kun je de ervaring om iemand online te ontmoeten veilig en leuk maken door deze zeven tips te volgen.

1) Zorg ervoor dat de persoon is wie hij of zij zegt te zijn.

Voordat je iemand ontmoet, moet je weten hoe hij eruitziet. Als iemand gierig is met het onthullen van hoe hij eruit ziet of basisinformatie over zichzelf, zoals zijn voornaam, kan dit een teken zijn dat iemand u voetnoot1 lokt of opslaat met valse informatie. Of het nou een gewone datingsite is of dating app hoger opgeleiden.

2) Wees voorzichtig bij het verzenden van afbeeldingen

Het is altijd veiliger om geen onthullende afbeeldingen te verzenden naar mensen die u niet kent of volledig vertrouwt. Je foto’s kunnen overal terechtkomen zodra iemand ze te pakken krijgt, dus wees voorzichtig en gebruik een voorzichtig oordeel.

3) Geef niet te veel persoonlijke informatie vrij

Wanneer u voor het eerst met iemand begint te communiceren, moet u geen persoonlijke gegevens zoals uw thuisadres en telefoonnummer bekendmaken. Communiceer en bouw eerst vertrouwen op met de persoon voordat u contact- of persoonlijke informatie aanbiedt, maar geef nooit meer dan nodig is.

https://www.youtube.com/watch?v=Mbx4BuVCLPo

4) Heb een wederzijds begrip van grenzen

Ongeacht wat voor datum u hebt gepland, het is altijd veiliger om precies te weten wat u gaat doen. Door vooraf een plan te bespreken, kunt u allebei de situatie ingaan, wetende wat u bent en waar u zich niet prettig bij voelt.

5) Eerst vergaderen op een openbare plaats.

Ongeacht wat voor soort date u aan de hand bent, het is altijd veiliger om eerst op een open en openbare plaats te vergaderen. Vermijd vergaderingen die plaatsvinden in afgelegen gebieden, voertuigen of overal waar u zich ongemakkelijk voelt.

6) Laat iemand altijd weten waar je bent

Voordat je iemand ontmoet, moet je een vriend of familielid laten weten waar je bent. Met sommige apps kunt u uw locatie delen met anderen zodat iemand u tijdens uw date in de gaten kan houden.

7) Laat online dating je zelfbeeld niet beïnvloeden

De oppervlakkige aard van zelfs de best datingsites kan ons zelfbeeld verstoren. Online daten moet plezierig zijn, niet schadelijk voor onze geestelijke gezondheid. Zorg ervoor dat u de stekker uit het stopcontact haalt en af ​​en toe een pauze neemt van apps en websites, houd perspectief en geef uw geest en hart rust.