Bitcoin ruilen voor winst

Bitcoin ruilen voor winst

De ongelooflijke volatiliteit van Bitcoin overtreft die van alle nationale valuta’s die momenteel op de markt zijn. Toen China bijvoorbeeld de cryptocurrency tijdelijk verbood, daalde de totale waarde van Bitcoin met maar liefst vijftig procent in slechts 36 uur dat het was verbannen. Ook vereist daghandel Bitcoin een onberispelijk gevoel voor de markt, evenals snelle reflexen om elke positie te verlaten die tegen de handelaar in zou kunnen gaan.

Kortom, het niveau van volatiliteit voor Bitcoins is een grote uitdaging voor elke handelaar, ongeacht hoeveel ervaring ze ook hebben op andere markten. Wat het volatiliteitsniveau betreft, is Bitcoin beschreven als vluchtiger dan een pot nitroglycerine op een draaimolen, en voor veel doorgewinterde handelaren zal Bitcoins het meest volatiele handelsmiddel zijn waarin ze ooit hebben gewerkt.

Hoe werkt het verruilen van bitcoin

Net als bij forex trading, is de sleutel tot het verhandelen van Bitcoin het zorgvuldig timen van het invoeren van een positie, het vermijden van buitensporige verliezen en het verlaten van de positie zodra er een aanzienlijke winst wordt gemaakt. Hoewel dit misschien eenvoudig klinkt, kan het in de praktijk aanzienlijk moeilijker zijn, vooral met de hoge volatiliteit van waarde Bitcoin.

Een ander element dat uiterst belangrijk is om te overwegen, is dat slechts een beperkt aantal Bitcoins kan worden gedolven. Het totale aantal Bitcoins dat ooit zal bestaan ​​is 21 miljoen, wat betekent dat, afhankelijk van hoeveel verkopers de cryptocurrency als betaling accepteren, de Bitcoins koers op de lange termijn zeer waarschijnlijk zal stijgen.