Waarom is een VPN kiezen voor je bedrijf een moeilijke zaak? Een aantal dingen die je als bedrijf goed in de gaten moet hebben

Waarom is een VPN kiezen voor je bedrijf een moeilijke zaak? Een aantal dingen die je als bedrijf goed in de gaten moet hebben

Het bedrijfsleven is tegenwoordig gemiddeld bijna 24 uur per dag en 7 dagen per week actief, en als het werk vraagt om constante communicatie en vaak werkt met bestanden en informatie die ofwel gevoelig, ofwel vertrouwelijk van aard zijn, dan wordt de behoefte aan de beste VPN-provider die beschikbaar is om gegevens over te dragen, duidelijk.

  • Mensen zijn niet alleen afhankelijk van bedrijven om te zorgen voor hun einde van de deal, maar ook om de informatie die ze uitwisselen veilig te houden. Maar al te vaak moeten de gegevens worden benaderd vanaf onbeveiligde locaties, zoals openbare Wi-Fi-netwerken, en de enige echte verzekering voor de veiligheid in gevallen als deze is de best mogelijke VPN verbinding.

Er zijn genoeg hackers op het internet actief, een VPN kan je makkelijker beveiligen

Elke dag zijn er nieuwsberichten over hackers die enorme hoeveelheden data stelen. En een van hun favoriete gebieden om zich op te richten voor hun snode activiteiten zijn openbare Wi-Fi hotspots en internetcafés. Ook al doen veel gebruikers op deze plaatsen pogingen om hun verbinding te beveiligen tegen man-in-the-middle-aanvallen, AP Phishing en vele andere vormen van aanvallen, toch zijn er velen die zich niet beschermen.

Soms worden inloggegevens gestolen en ontvangt de eigenaar een schandalige rekening voor hun maandelijkse kosten. Andere keren kunnen werknemers- en contactgegevens uit een machine worden gegraven met behulp van kwaadaardige code en vervalste hotspots.

Een VPN regelen voor je bedrijf is zo makkelijk nog niet

Beveiligde volmachten kunnen in dit soort situaties helpen, maar deze worden ook gemakkelijk gehackt. En als u zich in een situatie bevindt waarin u toegang tot het internet moet hebben met behulp van publieke toegang, moet alleen het best mogelijke VPN worden gebruikt om uw privé-informatie te beschermen. Volgens penetratietesters (internet security experts) kunnen alleen de beste VPN’s een goede hacker ervan weerhouden om de gegevens van uw verbinding te krijgen.

En de firewalls en beveiligingsmaatregelen die meestal door beheerders van deze publieke toegangsnetwerken worden gebruikt, zijn in het beste geval mager… als ze al bestaan. De privacy en veiligheid die verzekerd zijn op uw thuis- en bedrijfsnetwerken zal niet beschikbaar zijn wanneer u gebruik maakt van een publieke Wi-Fi hotspot, en de publieke netwerkbeheerders proberen het hun gebruikers zo gemakkelijk mogelijk te maken, zodat de beveiliging zwak is.